Monday, February 28, 2011

our family vacation ;-)

Kalian kangen sama aku nggak?:p

Lama menyepi bukan bererti membenci, tp aku memberi ruang kepada kalian untuk merindui aku.
*wink*

Jom2, aku hiburkan hati kalian dan lelehkan liur kalian ngan citer aku yang bes ini. *keji bukan?*

Title : Family vacation
To : Singapore
Date : 19-22 of Feb 2011.
Trasport : Burung Besi
Visited places : Resort World Sentosa ~ Orchad Central ~ Vivo City ~ Bugis Junction ~ Mustafa Centre ~Suntec City ~ Singapore Flyer ~ Merlion Park - Singapore River Cruise.

Agak terhad dengan tulisan pada entry kali ini. 
Lets the picture talking. ;-)



LCCT airport.
  

Wajah2 yang melalak dalam flight 15 min sebelum selamat landing.
Pilot siap sound "sape yang nyanyi lagu amy search ni???"

Tipu je. :p


We stayed at Aqueen Hotel, Lavender street. SGD129/night with 2 breakfasts.
Xpensive kan? 


Sentuh sahaja, nanti nyala lah dia.
Tp x suka, toilet xde paip! Nyampah!


Nak beli x mampu nyah. So, bergambar kenangan sudah memadai kot. ;-)


Roof top at Vivo City. Sronok aliya bila dilepaskan merata2.


at Singapore Flyer

 The ticket. 


In the flyer. Sangat cantik view singapore waktu malam.
Sume nampak bangunan, tinggi2 sahaja, yang rendah2 adalah pondok pengawal. :p


Bugis Junction.


Merlion Park. Baby merlion je ade, ayah dia xde, tgah renovate nk buat hotel.


Kami duk gilir2 posing. Pastu ade mamat jepun datang offer nak amikkan pic kitaorang.
Sbb tu ade pic kami berdua. hehehe


We are going to Resort World Sentosa.
SGD33/adult.
Ada 4 station sumenya. Boleh benti mana2 station yang anda suka. 
Nak patah balik sesuka hati pun boleh.
Kami pegi 2 je, sbb sangat tidak larat. Plus, panas terik, takut aliya demam.
Benti bagi susu kat semek tu ade dalam 208 kali kot. :p

 Universal Studio Singapore.
SGD66/adult.
Bergambar la kat dalam tu puas2, baru berbaloi bayar banyak tu.


Sekadar bergambar sahaja, xmain pun game kat dalam tu.
Kalau nk main sila bayar dulu ye. ;-)


Lelong! Lelong!
Tuan dia xmo dah, dia x suka kaler pink.


Panda ngan mamat baju belang ni aku rasa nak hempuk je. 
Aku nk bergambar ngan engkau dh kira beruntung tau, tambah glamer engkau,
tp yang korang pegi kacau, usik anak aku sampai selok tu pe kessssss????

Mommy Aliya tetap cover senyum. ;-)


Sronok lak layan minah 3 orang ni dancing. 
Cun pulak asben aku snap pic diaorang. ;-)


Tukar shift. Laki aku lak nak bergambar kenangan.


Our family potrait.
Pose terbaru Aliya. ;-)


Pass masuk. Kalau xde, sila tinjau2 kami dari pagar luar sahaja ye. ;-)


Memang x rata kalau berjalan satu hari je, mahu 8 hari nak habiskan sume yang ade kat dlam tu.


Ni ticket nk masuk Underwater World. SGD 22.90/adult.


Lebey kurang macam kat langkawi tu. Nak compare ngan Aquaria KLCC aku x pernah sampai sana lak. ;-)


Baju Aliya yang kontroversi abis kat dalam facebook. :p

 Siloso Tram.
Naik tram lalu sepanjang Siloso beach. Banyak tempat gak dia benti.
Ramai yang benti kat Bikini Bar. ;-)


Nak balik dah, rindu Mesia. ;-)
Dapat jugak naik Wish Cab sebelum balik.
Cab kat singapore sume bersih, trust me.
Seolah2 kami adalah passenger pertama yang naik cab haritu.
Public transport yang kitaorang guna sepanjang duk sana cab je lah.
Senang citer ekpun. ;-)


Airport diaorang sangat lah besarrrrrr.
Ade 3 terminal.
Kami sampai awal, so sempat la round2 lagi 2 terminal.
Naik skytrain yang free ini sahaja.


Nak jugak ade kenangan kat Changi airport. 


Dan kenangan lagi. ;-)


Nak shopping lagi di saat akhir. Pilih punya pilih, bila sampai kaunter, selak2 henbeg x jumpe cari purse.
"psst!psst! jurukamera, pinjam wallet jap" :p


are this pictures worth buying?
SGD20/picture.

Berbaloi la kot. Korang ade? :p


Muka gembira kesayangan en Sharul Azlan dengan ucapan :
"Bila nak bawak kami pegi Jepun lak?" :p


Moral
Bercuti adalah salah satu cara menangani stress yang agak berkesan.
So, bercuti la selalu kerana ia membantu memberi "kesan" kepada Laporan Nilaian Prestasi Tahunan anda. :p

Salam.....

12 comments:

  1. sgt seronok bercuti...
    tunggu turn kami pule ye...
    seberang laut, dlm negara...
    vacation is da best way to release stress..

    ReplyDelete
  2. besh nyer sya....J.E.A.L.O.U.S

    ReplyDelete
  3. tak mampu lagi nak keluar sya:-) bila tgk2 sume regenya, kali dengan berapa? 3 ek? huhu.. nak round dlm msia pun kira2 dulu .. hehe

    ReplyDelete
  4. intan : penat tapi seronok. Kemanakah anda?

    Faiez : perlu jeles kalau vacation ini adalah FOC. ;-)

    sue : kalau sha mampu, sha akan melancong tiap2 bulan, tp kalau sekali setahun, itu bermakna kami juga x berapa mampu.:)

    ReplyDelete
  5. wahhh...g s'pore yeahhh!selonot belonot-lonot!bila tgk harga tiket apa semua tu.mak aih,mahainya!sebab kena kali 2 kan?ke 2.5?akkakaka.....

    tp btol tu,best sgt bercuti!=)

    ReplyDelete
  6. as : selonottt, tp klu belonot tu hok ade nyor parut tuh.

    part mahal tu mmg fakta, xleh nafi. sekali makan pun boleh cecah RM70 klu convert ke duit mesia. Time sha pegi dalam 2.44, skang dh 2.45.
    Turun naik hari2, tp dalam range tu je.

    Tapi dapat buat umrah macam 'orang tu' lagi best! ;-)

    ReplyDelete
  7. hahah...cuti2 mesia saja...sumwhere sejuk2 gitew.. =p
    btw, my hubby say thanx sbb sudi include all da prices of wuteva tu....
    so, bleh la die start plan...kuikui...

    ReplyDelete
  8. aishah...kalu stkt g lwt abi di cyber. sgt behave dlm flight...
    tapi sekali bwk balik sandakan....hadui....kesana kesini!
    paling die suke time landing....

    ReplyDelete
  9. Intan : sejuk2? sounds interesting. ;-)
    Silakan bercerita ye nanti.

    Saje letak harga sume tu, bukan nk menunjuk2, maybe boleh guide mereka2 yang nk kesana nanti seperti anda. ;-)

    Aishah good girl!! muah!

    ReplyDelete
  10. sya,thanks for the link.nampak sume tmpt dilawati tu menarik hehe nanti kna buat programme jugak la.men ikut kaki sure sesat hahaha

    ReplyDelete
  11. sha,soklan lagi.kt sana nek mrt ke nek bus ke taxi?ktorg tgk bus map pening la.serious tak pahe huhu

    ReplyDelete
  12. sebelum pegi tu banyak hari jgak la duk survey, baca sana sini, tapi sampai sane sume main ikut suka hati je, sbb si kecil tu x ikut jadual kami. hehehe

    sha nk jgak try naik mrt, tp macam x jumpe stesen kat mana, baca sign board pun macam pening2, last2 sepanjang duk sana mmg naik cab je lah manjang. cab dia lak ade banyak jenis, yang murah, sederhana dan mahal.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...